Mikrogirişimci kadın, Burdur’un sıcak yemek ihtiyacını karşılıyor

Mikrogirişimci kadın, Burdur’un sıcak yemek ihtiyacını karşılıyor

Mikrogirişimci Dilek Karaağaç,  mikrokredi ile hayallerindeki işletmeyi kurarak, 5 kadın çalışanıyla kentin sıcak yemek ihtiyacını karşılıyor.

Burdur’a eşinin işi münasebetiyle taşınan 2 çocuk annesi Dilek Karaağaç, Uzun Çarşı’da açtığı ev yemekleri işletmesi ile kentin sıcak yemek ihtiyacını 5 kadın çalışanının emekleriyle birlikte karşılıyor.

Mikrokredi ile hayallerindeki işletmeyi kurdu

İşçi olarak çalışırken dükkân sahibi olan Burdur Mikrofinans Şubesi mikrogirişimcisi Dilek Karaağaç, ev yemekleri yaparak hayallerini gerçekleştirdi. Burdur Uzun Çarşı’da kentin sıcak yemek ihtiyacını karşılayan ev yemekleri fabrikasını açan Dilek Karaağaç, 2014 yılında Burdur Mikrofinans Şubesi üye oldu. Mikrokredi ile Uzun Çarşıdaki dükkanını açan Dilek Karaağaç, mikrokredilerini haftalık olarak ödedi. Haftalık ödemelerin kendisini yormadığını bu sebeple daha rahat birikim yapmaya başladığını ifade etti.

Kadın işçiler, birbirinden leziz yemekler pişiriyor

Biriktirdiği paralarda daha mutlu ve daha geleceğini görebilen bir hayat inşa ettiğini ifade eden Dilek Karaağaç, yanında 5 kadın işçiyi de istihdam ederek, ev yemekleri yapan işletmesinin faaliyetini sürdürdüğünü söyledi. Mikrokredilerle kadın çalışanlarıyla birlikte ev yemekleri yapan küçük bir işletmenin sahibi olan Dilek Karaağaç, mikrokrediyi birçok yakınına anlattığını ve 30 kişinin de mikrokrediden faydalandığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir